Rețeta Zilei

1
32

Drob de pui – rețeta cu piept de pui

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de pui (pulpe și piept)
  • 300 g ceapă
  • 20 g căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 50 g pâine
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură de coniac
  • o mână de ciuperci
  • 15-20 g sare
  • piper

Mod De Preparare

  1. Se taie ceapa cubulețe.
  2. Usturoiul se pisează.
  3. Într-o tigaie se încinge uleiul la foc mediu. Se adaugă ceapa, se amestcă și se gătește timp de circa 5 minute.
  4. Se adaugă usturiul tocat. Se amestecă timp de 1 minut.
  5. Se închide focul și se lasă să se răcească.
  6. Pâinea se taie cuburi (ca pentru crutoane). Într-un castron se adaugă pâinea și laptele. Se dă deoparte.
  7. Ciupercile se taie mărunt.
  8. Pulpele de pui și pieptul de pui se curăță de piele și se dezosează. Se taie cuburi.
  9. Carnea de pui se dă prin mașina de tocat.
  10. Într-un castron se adaugă carnea de pui, ciupercile, sarea, 1 ou, piper proaspăt râșnit, coniacul, ceapa și usturoiul. Opțional se poate adăuga și o lingură de sos de soia light.
  11. Pâinea și laptele se frământă cu mâna și se adaugă în castron.
  12. Amestecul de drob se frământa cu mâna câteva minute și se pune într-o tavă de chec/cozonac/pâine tapetată cu hârtie de copt.
  13. Amestecul se presează cu mâna în formă pentru a elimina golurile de aer.
  14. Drobul de pui cu piept de pui se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu/de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 80 de minute sau mai mult, în funcție de cuptor.

1 COMENTARIU

  1. I’m impressed, I haave tto admit. Rarely do I come accross a blog
    that’s both educative and amusing, aand let mme tell
    you, youu have hhit the naijl onn the head. The isssue is ann issuee tbat ttoo feww men aand women arre spleaking intelligenty
    about. Noww i’m vefy happy tbat I found this during my search ffor somethinng concerning this.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.