Paste cremoase cu ciuperci
Ingrediente
- 200 g paste;
- 300-350 g ciuperci;
- 2-3 linguri de unt (separate);
- 1 lingură ulei de măsline;
- 2 căței de usturoi;
- 1/2 ceapă, tocată fin;
- 200 g parmezan ras.
Mod De Preparare
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin. Păstrează o cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele.
- Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește un minut ceapa și usturoiul.
- Dă focul mai mare, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească.
- Adaugă restul de 2 linguri de unt și amestecă până se topește.
- Micșorează un pic focul. Adaugă pastele, 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziție și continuă până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă.
- Asezonează cu sare și piper.