Tartă cu ciocolată
Ingrediente
faina
1 bucata ou
2 linguri apa
100 g margarina
1 bucata esenţa de vanilie
100 g zahar pudră vanilat
500 ml frişca lichidă
300 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
1/2 bucata fiola esenţa rom
1 lingurita cacao
2 pliculete gelatina
Mod de preparare:
1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina faina. Se da la rece pentru jumatate de ora, apoi se pune în tava de tarta tapetata cu hârtie de copt. Se înţeapa cu furculiţa din loc în loc si se da la cuptorul încins pâna se rumeneste usor.
2. Pentru crema, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adauga ciocolată, cacaua desfacuta în puţina frişca lichidă si esenţa. Amestecul se pune la foc mic, amestecând continuu pâna ce totul devine omogen.
3. Gelatina se pune la hidratat în puţina apa rece, apoi se pune la foc mic sa se dizolve, însa fara sa fiarba. Se încorporeaza usor racita în crema de ciocolată si se da puţin la rece.
4. Se toarna crema calduţa peste blatul racit si se da tarta la frigider. Se taie a doua zi.