Mâncare de mazăre cu carne de vită
Ingrediente
900 g carne de vită cuburi
400 g mazăre
500 ml de supă de legume
80 ml vin alb sec
o ceapă medie (circa 65 g)
1 morcov
o felie de țelină
2 linguri pastă de tomate
făină
ulei
sare
piper
Mod De Preparare
Țelina, morocovul și ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Cuburile de vită (2-3 cm) se dau prin făină, având grijă să fie acoperite pe toate părțile. Acestea se pun într-o sită și se scutură de făina în exces.
Se pune pe foc o oală cu fund dublu. Se încălzește puțin ulei și se adaugă bucățile de carne.
Se lasă să se gătească pentru câteva minute, la foc mare, până se maronesc. Se amestecă frecvent.
Când carnea și-a schimbat culoarea se adaugă vinul și se lasă să se evapore alcoolul.
Se dă focul la mediu și se adaugă legumele.
Se adaugă supa de legume. Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă pasta de roșii și se amestecă.
Mâncarea de mazăre cu carne de vită se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 85 de minute cu capac. Se amestecă din când în când.
Se adaugă mazărea și se mai lasă să se gătească circa 5-7 minute.