Plăcintă cu varză murată
Ingrediente
120 ml apă
6 linguri de unt moale
4 ouă mărimea L
480 g făină
50 g zahăr
1 linguriță sare
2 lingurițe lapte praf
2 lingurițe drojdie
2 cepe mari tocate cubulețe
900 g varză murată tocată bine scursă
115 g unt
Mod De Preparare
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se formează un aluat. Se frământă timp de 8 minute. Se strânge într-o bilă și se pune într-un vas uns cu ulei, departe de curenți de aer și acoperit cu un prosop curat. Se lasă la dospit timp de 90 -120 minute.
Se încinge o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă untul și apoi ceapa tocată.
Timp de 5-10 minute se călește ceapa.
Se adaugă varza murată și se amestecă timp de 8-10 minute. Obiectivul este ca amestecul să se înmoaie și să piardă cât mai multă umiditate.
Din aluat se fac mici dreptunghiuri care se umplu cu amestecul de varză murată și ceapă. Se formează mici portofele.
O tavă de cuptor se tapetează cu hârtie cu copt. Se adaugă plăcintele cu varză și se înțeapă ușor cu o furculiță pe deasupra.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Plăcinta cu varză se coace timp de 25-30 de minute și se lasă la răcit pentru 10 minute.