Mâncare de cartofi de post
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 litru supă de legume
- 1 ceapă mare
- 2 morocovi medii
- 1-2 linguri ulei
- 4-5 lingurițe pastă de roșii
- 1 linguriță de amidon
- pudră de usturoi/ căței de usturoi
- ceapă granulată
- turmeric
- boia dulce/iute
- pudră de chili (opțional)
- rozmarin (opțional)
- pătrunjel/mărar proaspăt tocat
- sare
- piper
Mod De Preparare
- Ceapa se taie cubulețe.
- Morcovii se taie cubulețe sau felii.
- Ceapa și morcovii se călesc în ulei încins. Se adaugă usturoi proaspăt (sau pudra de usturoi), ceapa granulată, piperul, turmeric, boia, sare (și opțional pudra de chili). Se adaugă puțină apă, se amestecă și se lasă să se gătească 5-10 minute.
- Când ceapa și morcovii s-au înmuiat se adaugă supa călduță.
- Se aduce la fierbere și se adaugă cartofii tăiați cubulețe.
- Se lasă să fiarbă la foc mic-mediu timp de 20-25 minute. Se adaugă pasta de roșii și se lasă să se gătească încă 5 minute.
- Separat, într-un castron, se amestecă amidonul cu puțină apă. Acest amestec se adaugă peste mâncarea de cartofi de post. Se amestecă 1-2 minute.
- Se gustă mâncarea și dacă mai trebuie, se condimentează cu sare și piper.
- Tocănița de cartofi se servește garnisită cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat alături de o salată de murături.