Supă de castraveți cu iaurt
Ingrediente
- 4 castraveți medii
- 200 ml iaurt
- 200-250 ml apă minerală
- 100 g nuci
- 2 linguri miere
- 5 fire mărar
- 4 fire ceapă verde
- zeama și coaja de la o lămâie
- 2 linguri ulei
- 1 cățel usturoi
- sare
- piper
Mod De Preparare
- Castraveții se spală bine. 2 castraveți se dau pe răzătoarea mare și 2 castraveți se taie cubulețe. Castraveții se adaugă într-un castron încăpător.
- Mierea se încălzește puțin și se adaugă peste castraveți.
- Usturoiul se toacă mărunt și se adaugă și el în castron.
- Coaja de lămâie și sucul de lămâie se adaugă în castron.
- Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și se adaugă în castron.
- Nuca se toacă fin și se adaugă peste castraveți.
- Se adaugă iaurtul și se condimentează cu sare și piper.
- Se adaugă apa minerală și uleiul. Se amestecă bine și se dă la rece pentru 2-3 ore.