Plăcintă cu brânză, iaurt și stafide
Ingrediente
• -1 pachet de 500 g foi de plăcintă
• -1,5 kg iaurt gras, integral (sa nu folositi iaurt degresat, vă rog frumos)
• -10-12 oua
• -200-250 g zahăr – dupa gust
• -coaja de la 1 lamaie
• -1 păstaie de vanilie sau esență sau zahăr vanilat
• -stafide
• -coajă de portocală confiată
• -1 lingură cu vârf de griș
• -100 g unt
• -1 praf de sare
Între foile de plăcinte, puteti să adăugați un mix format din: ouă bătute bine, telemea sau brânză de vaci, iaurt gras sau smântână, zahăr vanilat, zahar, un praf de sare, stafide, o esență de rom. Adăugați foi pe care le ungeți cu ulei și repetați procesul până când terminați foile. Eu pun cam 3-4 foi și apoi un strat de umplutură, iar pun 3-4 foi, iar un strat de umplutură. Dăm placinta la cuptor până când plăcinta e gata și e rumenită frumos.