Rețeta Zilei

0
20

Ton (macrou) in sos de iaurt picant

Ingredinte:

File de ton 6 portii

250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie, 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10

frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de

marar, 25 gr. coniac fin

Mod de preparare

Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un

bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la

lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte

ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in

aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.

Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de

compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute

se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.