Rețeta de azi – Mâncărică de pui cu tarhon și roșii

0
23

Ingrediente:

  • 1 pui,
  • 6-7 rosii,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingurita de faina,
  • boabe de piper,
  • 1 lingurita de tarhon,
  • 1 foaie de
  • dafin,
  • 1-2 legaturi de patrunjel,
  • sare si ulei

Mod de preparare:

Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile

de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un

castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei. Cand s-a aurit, se pun si rosiile oparite,

decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina,

tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga. Se introduc

bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea

in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin.Se serveste cu garnitura de

cartofi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.