Rețeta de azi – Coajă de portocală confiată trasă în ciocolată

1
19
  • cană de zahăr brun
  • cană de apā
  • linguriţă de ghimbir ras
  • un praf de nucșoară
  • 4 portocale
  • 200 g de ciocolată neagră

Portocalele se spală bine, se șterg cu un prosop de bucătărie si se decojesc. Coaja se taie in bastonașe de dimensiunea dorită. Zahărul, apa, ghimbirul şi nuc soara se pun intr-o cratiță, la fiert. După câteva clocote, când se formează un sirop, se adaugă cojile de portocale. Se lasă la fiert, la foc potrivit, in jur de 15 minute. Apoi se scot, cu o spumieră, și se întind intr-o tavă, pe hârtie de copt, bucată cu bucată. Se lasă la uscat de pe o zi pe alta. Se topește ciocolata, în baie de abur, si fiecare bastonaş de por tocală se inmoaie, pe jumātate, in sosul format. Se lasă la uscat, pe hârtie de copt, până se întărește ciocolata

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.