2 verze mici
frunze de dafin
o rămurică de cimbru
2 ouă
100 g telemea
○ legătură de mărar
o ceapă mare
un praf de nucșoară
3 linguri de fäină
sare și piper
ulei pentru prăjit
Verzele se taie în două şi se opăresc, împreună cu foile de dafin și rămurica de cimbru, în apă sărată, in jur de 15 minute, până când se înmoaie. Apoi se trec prin jet de apă rece și se lasă la scurs. Când s-au răcit, se storc bine de apā, se toacă mărunt și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle bătute, telemeaua rasă, mărarul tocat, ceapa rasă, nucșoară, sare și piper, după gust. Se frământă bine, cu mâna, până se obtine ○ compoziție omogenă. Din ea se fac chiftele, de dimensiunea dorită, se dau prin fäină și se prăjesc în ulei încins. Chifteluţele de varză se servesc ca atare, cu sos de iaurt, sau pe post de garnitură la fripturile cu sos.