Rețeta de azi – Chifteluțe de varză

0
24

2 verze mici

 frunze de dafin

 o rămurică de cimbru

2 ouă

100 g telemea

 ○ legătură de mărar

o ceapă mare

un praf de nucșoară

3 linguri de fäină

sare și piper

ulei pentru prăjit

Verzele se taie în două şi se opăresc, împreună cu foile de dafin și rămurica de cimbru, în apă sărată, in jur de 15 minute, până când se înmoaie. Apoi se trec prin jet de apă rece și se lasă la scurs. Când s-au răcit, se storc bine de apā, se toacă mărunt și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle bătute, telemeaua rasă, mărarul tocat, ceapa rasă, nucșoară, sare și piper, după gust. Se frământă bine, cu mâna, până se obtine ○ compoziție omogenă. Din ea se fac chiftele, de dimensiunea dorită, se dau prin fäină și se prăjesc în ulei încins. Chifteluţele de varză se servesc ca atare, cu sos de iaurt, sau pe post de garnitură la fripturile cu sos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.