Ingrediente
- 1200 g carne de vită macră,
- 50 g unt,
- 5 g zahăr pudră,
- 2 cepe,
- 5 g sare, piper după gust,
- 2 foi de dafin.
- Sosul:
- 500 g smântână cu 20% grăsime,
- 25 g pastă de roşii,
- un praf de amestec Ierburi de Provence,
- 5 g sare,
- 3 căţei de usturoi,
- 30 g făină albă,
- 250 ml apă
- Pentru decor: 3 rămurele de mărar.
Mod de preparare
Se taie carnea de vită în felii lungi subţiri. Se presară zahăr peste carnea de vită şi se amestecă bucăţile de carne. Se toacă mărunt ceapa. Se amestecă toate ingredientele pentru sosul cu smântână. Se adaugă sosul după semnalul sonor, care indică terminarea procesului de gătit, şi se amestecă conţinutul în vasul de gătit încă 30 minute. Se aşează bucatele preparate pe platouri, se decorează cu rămurele de mărar. Se servesc cu garnitură de piure de cartofi sau paste.