Ciocănele de curcan la cuptor cu conopidă
- 3 ciocanele de curcan
- lingurita de boia iute sau dulce
- sare, piper, după gust
- 3 cătei de usturoi
- ○ conopidä mare
- 60 ml de ulei
- 3-4 cătei de usturoi, zdrobiți
Ciocănelele de curcan, sărate și piperate, se dau cu boia, apoi se ung cu ulei. Se pun intr-o tavā, cu o cană de apă și 3 căței de usturoi intregi. Se coc pulpele la cuptorul preincălzit, până când sunt frumos rumenite și carnea pătrunsă. Conopida, curățată și spălată, se rupe în bucăţele. Acestea se pun intr-un castron, se stropesc cu ulei, sare, piper, usturoi zdrobit. Se amestecă bine, apoi se aşază într-o tavă, pe singur strat, cu puţină apă. Se coace până când este frumos rumenită. Se servește carnea alături de conopidă şi salată verde.