Rețeta de azi

0
13

Ciocănele de curcan la cuptor cu conopidă

  • 3 ciocanele de curcan
  • lingurita de boia iute sau dulce
  • sare, piper, după gust
  • 3 cătei de usturoi
  • ○ conopidä mare
  • 60 ml de ulei
  • 3-4 cătei de usturoi, zdrobiți

Ciocănelele de curcan, sărate și piperate, se dau cu boia, apoi se ung cu ulei. Se pun intr-o tavā, cu o cană de apă și 3 căței de usturoi intregi. Se coc pulpele la cuptorul preincălzit, până când sunt frumos rumenite și carnea pătrunsă. Conopida, curățată și spălată, se rupe în bucăţele. Acestea se pun intr-un castron, se stropesc cu ulei, sare, piper, usturoi zdrobit. Se amestecă bine, apoi se aşază într-o tavă, pe singur strat, cu puţină apă. Se coace până când este frumos rumenită. Se servește carnea alături de conopidă şi salată verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.