Rețeta de astăzi – Vinete umplute cu carne

0
18

Ingrediente:

  • 150 g carne frageda de porc,
  • felie subtire de franzela,
  • un ou,
  • 20 g faina,
  • piper,
  • sare,
  • ceapa,
  • 4 vinete
  • 1/4 l suc de rosii,
  • 25 g faina,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • lingurita ceapa rasa,
  • patrunjel,
  • telina,
  • untdelemn.

Mod de preparare:

Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu

linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud,

faina, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se bate bine

tocatura, ca sa fie o pasta moale.Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul

unde este codita, care se indeparteaza si li sescoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa

ramina de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar, se toaca

impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru,

se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin

inpumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de

untdelemn siceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu

sucul de rosii si apa (cit sa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se

fierb acoperite la cuptor. Se intorc in sos. Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa

rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa

sau suc de rosii, daca este nevoie. Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.