Rețeta de astăzi – Ruladă de cașcaval

0
20

Ingrediente:

  • 350 g cascaval,
  • 100 g unt,
  • 100 g faina,
  • 5 oua,
  • smanatana pentru servire

Mod de preparare:

Se rade cascavalul pe razatoarea mica. Se freaca galbenusurile de oua cu faina si untul. Daca

cascavalul nu este sarat se adauga putina sare sau Delikat. Se adauga 250 de grame din

cascavalul ras. Albusurile de oua se bat spuma si se adauga la compozitie.Se poate servi atat

calda cat si rece. Se serveste cu smantana.

Jambon fiert in vin

Ingrediente:

Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatina de usturoi, 3 l

de vin alb.

Mod de preparare:

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa

rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul,

dafinul, ienibaharul si piperul. Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.