Rețeta de astăzi – Prăjitură cu vișine și iaurt

0
5

INGREDIENTE:

  • 350-380 g visine (fara samburi si codite) (se poate orice fructe: nuci, caise,capsuni,etc) 
    • 5 oua
    • 200 g iaurt
    • 100 ml ulei
    • 250 g zahar
    • 200 g faina + 3 linguri faina (pentru a tavali visinele) 2 lingurite de praf de copt
    • 1pachetel zahar vanilat
    • 1/4 lingurita esenta portocale 1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de fiecare data, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si praful de copt stins cu o lingura suc lamaie.

Turnam aluatul intr- tava (22*32 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite prin faina. Coacem prajitura in cuptorul preîncalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a racit o decoram cu ciocolata topita la baine-marie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.