1 kg de urzici ○ legăturä de ceapă verde ○ o legätură de usturoi verde ○ ○ legăturā de pătrunjel e 30g de unt ○ 4 ouă, 300 g de telemea rasă ○ 250 g de iaurt grecesc ○ 4 linguri de fäinā ○ 4 linguri de målai 4 ○ sare, piper
Urzicile se curăță, se spală bine şi se opăresc in apă cu sare. După ce s-au răcit, se toacă grosier. Ceapa verde, us- turoiul şi pătrunjelul se curăță, se spală și se taie mărunt. Se topește puțin unt, intr-o tigaie, şi se călesc ceapa și usturoiul. După ce işi eliberează aromele, se adaugă urzicile, sare, piper și se călesc câteva minute împreună. Se oprește focul şi se lasă la răcit. Între timp, ouăle se bat bine, până devin spumoase. Apoi se pun telemeaua rasă, iaurtul, făina, mälaiul și pätrunjelul tocat. Se amestecă bine, cu ○ lingură de lemn, iar la final se adaugă urzicile. Se asezonează cu sare și piper, după gust, și compoziția astfel obţinută se pune într-o tavä unsă in prealabil cu puţin unt. Se dã la cuptor, la foc potrivit, in jur de 40 de minute, până când plăcinta se rumenește.



