- un pachet (500 g) de spaghete
- 150 g de brânză telemea uscată
- 150 g de brânză de burduf
- 150 g de brânză dulce de vaci
- 100 g de brânză Fromage Bleu
- 4 linguri de smântână light
- ierburi de Provence
- busuioc
- sare, piper
Se pun la fiert pastele. Se scurg şi se lasă intr-o oală. În acelasi timp se rade brânza uscată şi se sfârâmă cea de burduf şi brânza Bleu, se amestecă ușor cu brânza de vaci și se adaugă ierburile si bu- suiocul. După ce s-au omogenizat,se adaugă 2 linguri de smântână și se amestecă din nou. Pastele se amestecă cu un ou bătut și cu celelalte 2 linguri de smântână. La final se amestecă cele două părţi, foarte uşor. Se adaugă puțin piper şi se servesc fierbinti, cu vin alb sec uşor.