1kg de ficat de vitä
2 morcovi
un păstârnac
o ţelină mică
2cepe
2 frunze de dafin
o rămurică de cimbru
un cub de unt
o legătură de pătrunjel
sare, piper, ienibahar
Ficatul de vită se taie bucăţi, se spală bine și se pune la fiert, în apă rece cu sare, două frunze de dafin și ○ rămurică de cimbru. După câteva clocote, se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina și ceapa, curățate, spălate și tăiate grosier. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă, la foc mic, în jur de jumătate de oră. Bucățile de ficat și rădăcinoase se scot într-un castron și se lasă la răcit. Apoi se pun in vasul de blender și se mixează, cu intermitenţe. Se adaugă untul, la tempera- tura camerei, piper și ienibahar, după gust. Se mixează in continuare, până se obține ○ pastă fină. Se amestecă cu pătrunjel verde, se aranjează frumos pe o farfurie și se servește ca gustare, cu pâine prăjită.
Simply want to say your article is as surprising. The clarity for your post is simply great and that i can assume you’re an expert in this subject. Well with your permission allow me to seize your RSS feed to keep updated with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please keep up the rewarding work.
After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.
Magnificent website. A lot of helpful information here. I’m sending it to several pals ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!