○ bucată intreagă de file de porc de 1,3 kg
2 căței de usturoi, curāţaţi şi tocaţi fin
coaja rasă de la o lămâie
○ mână mică de frunze de pătrunjel, tocat grosier
o mână mică de frunze de salvie, tocată grosier
sare de mare si piper negru măcinat
ulei de măsline
Merele caramelizate: 20g unt
3-4 mere fără seminţe, curățate de coajă și tăiate in felii groase
50g zahăr alb
un fir de ceapă verde
câteva frunze de pătrunjel
Carnea se taie pe lung. Se presară usturoiul și coajă de lămâie pe carne, în interior acolo unde s-a făcut tăietură pe lung. Se pun pătrunjelul și salvia. Se condimentează cu sare și piper și se rulează. Se leagă cu sfoară de bucătărie, la intervale de 3-4 cm. Se ia formă termorezistentă și se unge cu ulei. Se pune carnea în ea și se unge cu ulei din abundenţă. Se presară și sare de mare pe deasupra. Se bagă rulada la cuptor, până se rumenește În acest timp se fac merele. Untul se topește, se pune zahărul in- tr-o farfurie întinsă și se tăvălesc merele prin el. Când untul e incins, se pun merele in el si se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Se scot și se amestecă cu ceapă verde tocată fin și pătrunjel. Carnea se taie în feli de grosime medie și se servește alături de mere.