250 g de unt
300 g de zahăr pudrā
2 plicuri de zahăr vanilat
4 ouā
2 lingurițe de scorţișoarā
400 g de faină
2 plicuri de praf de copt
2linguri de cacao
2mere mijlocii rase
coaja rasä de la o lămâie
40 g de ciocolată albā, mărunţită
40 g de ciocolată neagra, mărunţită
esenţä de rom
Untul se freacă spumă, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat și esenţa de rom.Se adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Se amestecă într-un castron făina cernută, praful de copt, scorțișoara, cacaua, coaja de lămâie. Se adaugă faina peste unt, treptat, și se amestecă. Se încorporează merele rase şi ciocolata mārunţită. Se pune amestecul în tava unsă cu unt și înfăinată și se coace, până când trece proba scobitorii. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească.