Rețeta de astăzi – Budincă de carne

0
33

Ingrediente:

1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui,

200 g franzela,

300 ml lapte,

250 ml smantana,

100 g ceapa,

30 g faina,

100 g unt, margarina sau untdelemn,

4 oua,

un varf de cutit piper,

pesmet, sare

Mod de preparare:

Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pina cind il absoarbe in intregime. Ceapa taiata

marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina,

galbenusurile, piperul sau putin cimbru farimitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si

se amesteca bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin

rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu

pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30

minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace

circa 60 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.