luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALRestrictii pentru Summit

Restrictii pentru Summit

Summitul de la Sibiu este pregatit inca de anul trecut. Demnitari, personal din servicii si angajati ai administratiilor sibiene muncesc in liniste totala pentru pregatirea acestui eveniment menit sa puna Sibiul pe harta oraselor importante din Uniunea Europeana.

Dincolo de fastul evenimentului insa, locuitorii orasului se aleg cu un trafic sugrumat, intr-o zona in care oricum se circula bara la bara la orele de varf, turistii sunt intrebati si ce au mancat de dimineata daca vor sa admire centrul orasului iar cei care trebuie sa ajunga cu masina in zona centrala a orasului isi roaga moartea pana gasesc o parcare deschisa si un loc liber.

Ca tot vorbim de trafic, inca de duminica seara a inceput montarea despartitoarelor pe Soseaua Alba Iulia. 2 benzi din 4 vor fi allocate special musafirilor de rang inalt. Restul benzilor ramase pot fi folosite de catre cei care merg spre dau dinspre Zona Industriala. Nebunia cea mai mare va fi in ziua Summitului pentru ca atunci se vor impune efectiv restrictiile de trafic. Pana atunci, oamenii vor putea folosi pentru circulatie si culoarele special amenajate. In ziua cu pricina, cei care trebuie sa traverseze orasul sunt sfatuiti sa plece cu o ora mai devreme de acasa pentru a fi siguri ca ajung la programul obisnuit de munca si, bineinteles, sa se inarmeze cu o rabdare de fier.

Nebunia incepe ceva mai devreme in cazul celor care nu au masina si sunt nevoiti sa circule cu mijloacele de transport public.

Traseele Tursib vor circula dupa programul deviat din 8 mai de la ora 08.00 si pana in 10 mai la ora 06.00. Atentie! Vorbim despre 10 trasee care vor circula pe rute diferite.

 Traseul 1 spre exemplu evita zona centrala si de pe Calea Dumbravii ajunge pe Bulevardul Coposu-Strada Constitutiei-Strada Abatorului-Strada Targu Fanulu pentru ca apoi sa isi continue traseul obisnuit pe Rusciorului-Lunga si pana in Viile Sibiului.

Traseul 5 se modifica pe calea de intors. Merge pe drumul obisnuit pana la Piata Unirii dupa care ajunge pe Dumbravii-Olahus-Goga-Avrig pentru ca apoi sa isi reia cursul obisnuit pe Poplacii pana in Statiile din Valea Aurie.  Si traseul 10 isi schimba programul de retur. Pleaca de la Tabacarie, merge pe Podului si Calea Gusteritei iar de aici intervine traseul deviat. Asta inseamna ca in 8, 9 si 10 mai va circula pe Constitutiei-Abatorului-Targu Fanului-Raului-Metalurgistilor-Autogarii si ajunge intr-un final pe Alba Iulia de unde isi reia traseul cunoscut de calatori pana pe strada Zavoi.

Traseul 11 isi modifica programul de tur. Pleaca asa cum s-a obisnuit de pe Cisnadiei, ajunge pe Mihai Viteazu-Rahovei-Iorga-Cedonia-Luptei-Milea –Piata Unirii dupa care deviaza de la traseul obisnuit si intra pe Coposu-Abatorului-Targu Fanului-Raului-Metalurgistilor-Autogarii iar din Alba Iulia isi reia drumul cunoscut pana in zona industriala.

Modificari apar si pe traseul 17, pe calea de intoarcere. La retur autobuzele de pe acest traseu pleaca din cartierul Resita, merg pe Viitorului-Vulcan-Calea Gusteritei iar apoi intra pee Constitutiei-Abatorului-Fanului-Raului-Neculce-Turismului-Alba Iulia-Maramuresului iar de pe Cantemir isi continua traseul obisnuit pana la cele doua statii de pe Sacel.

Traseul 19, cel care facea legatura dintre Cartierul Magnolia si Andrei Saguna pierde o statie la dus astfel incat oamenii pot ajunge doar pe picioare pana pe Andrei Saguna iar la intors pleaca din cartierul Magnolia merge pe Calea Surii Mici-Frigoriferului-Turnisorului-Alba Iulia si intoarce in giratoriul de la intersectia cu strazile Alba Iulia si Morilor.

Traseul 111 isi modifica programul de dus. Pleaca din Cimitir, urmeaza ruta obisnuita panal a Piata Unirii dupa care intra pe Coposu-Constitutiei-Abatorului-Fanului-Raului-Metalurgistilor-Autogarii- pentru a ajunge in |Alba Iulia de unde isi continua traseul consacrat pana in Zona Industriala.

Acelasi traseu deviat il are si autobuzul 112, cel care pleaca de pe Stefan cel Mare. De pe Alba Iulia se reincadreaza insa in matca si isi continua traseul obisnuit. Aceleasi modificari pentru a se evita centrul se fac si pentru traseul 114. Si acesta isi reia traseul consacrat dupa ce scapa de Alba Iulia.

Traseul 118 va circula in perioada 8-10 mai pe ruta Podului-Calea Gusteritei-Constitutiei-Abatorului-Fanuli-Raului-Metalurgistilor-Autogarii-Alba Iulia-strada Salzburg.

Daca marele Summit de la Sibiu a facut praf tot ceea ce inseamna trasnport public si trafic rutier cel putin in ziua de 9 mai, nu va imaginati ca locuitorii centrului, turistii nimeriti in aceasta saptamana la Sibiu sau cei nevoiti sa mearga cu masina persoanla pana in zona centrala au viata mai usoara.

Toate parcarile din centrul orasului sunt inchise asa ca gasirea unui loc liber va fi o adevarataaventura.

In ceea ce priveste turistii, acestia nu vor avea voie in 9 mai pe Cetatii, pe Balcescu, pe Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Odobescu, ocnnei, T|ribunei, Lazar, in Piata Mare si nici in Piata Mica sau Piata Huet. Ba mai mult, in cele doua piete, accesul se restrictioneaza inca din 8 mai de la 06.00 dimineata.

Cei domiciliati in aceste zone vor putea ajunge acasa numai cu buletinul in mana pentru a dovedi ca locuiesc acolo . La documentul de identitate trebuie sa se adauge si ecusoanele nominale de acces. Aceeasi situatie este si in cazul celor care aprovizioneaza magazinele.                

Cei care trebuie sa ajunga musai in zona centrala pe Balcescu, in Piata Mare, sau in Piata Unirii o pot face doar dupa ce sunt verificati de filtrele de securitate din zona.

Toate aceste masuri care dau peste cap viata molcoma a burgului au fost luate pentru a asigura maxima siguranta a inaltilor deminitari care se vor perinda in 9 mai pe la Sibiu pentru a participa la Summit.

Lor li se adaua translatori si jurnalisti. Tot pentru siguranta in oras au fost montate camere de supraveghere de tip speed-doom.

Ce le-a scapat insa organizatorilor este faptul ca bufeturile sunt asigurate probabil de firme de catering. Firme care angajeaza persoane care sa lucreze doar o zi. Internetul a fost plin de anunturi in care se cautau persoane dormice sa munceasca in marea zi ca ospatari sau barmani. Remuneratiile promise pentru intreaga zi variau intre 250 si 300 de lei.

Cu ocazia Summitului sunt asteptati la Sibiu pe langa sefi de stated si guverne si 32 de delegatii oficiale, 400 de invitati de rang inalt, aproape o mie de jurnalisti si mai bine de o suntan de translatori.

Conform MAE, la Sibiu se va discuta despre strategiile viitoare pana in anul 2024 si despre viitorul Uniunii Europene.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa