Refugiul Caltun, distrus de catre cei pe care i-a adapostit

0
320

Podeaua refugiului Caltun a fost transformata in “sita” de catre cei care au folosit refugiul fara a se sinchisi sa isi dea jos coltarii. Pe pagina de socializare a Serviciului Public Salvamont Sibiu au aparut cateva imagini in care se vede dezastrul lasat in urma de catre turistii care au ajuns in zona. Si asta in conditiile in care refugiul nu are nici macar un an de cand a fost dat in folosinta.

Podeaua regugiului Caltun a fost transformata in “sita” de catre cei care l-au folosit necorespunzator. Pe pagina de socializare a Serviciului Public Salvamont, salvamontistii care au ajuns in zona au facut cateva fotografii pe care le-au si postat ulterior in care se vede foarte clar gradul de degradare a podelei dupa ce, cei care s-au adapostit aici, au calcat pe podea fara a renunta la coltari si piolet.

“… am constatat ca „pantofarii” au ajuns sa umble cu colțari si piolet , iarna la refugiul Călțun ! Suntem foarte mâhniți ca dupa prima iarna refugiul arata in asa fel , dupa ce niste nenorociti , care se cred oameni de munte , au facut franjuri scara de acces , iar podeaua refugiului e ca o sita !!! … ne intrebam : oare cum arata acoperisul daca nu ne-am fi gandit , in toamna , sa montam grilajul de protectie ?! … „pantofarilor” va dam un pont : feisbucu’ va dă de gol ! … din pacate pt. voi , cam stim cine a umblat iarna asta prin Căltun !” este textul postat de salvamontisti pe pagina oficiala.

Contactat telefonic de catre reporterul Eveniment tv, Adrian David, seful Salvamont Sibiu a spus ca nu poate face momentan declaratii dar ca va organiza o conferinta de presa special pentru acest subiect in perioada imediat urmatoare.

Refugiul Caltun nu are nici un an de cand a fost dat in folosinta. Acesta a fost construit in perioada 2014-2015, a fost deschis in iunie anul trecut si a costat 150 de mii de lei. La momentul la care a fost dat in folosinta a fost considerat unul dintre cele mai moderne refugii montane de acest gen din tara noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.