Reabilitarea termica a Salii Polivalente TRANSILVANIA din Sibiu

0
14

  Investitie realizata prin PR Centru 2021-2027, care include lucrari ample de eficientizare energetica

Sala Polivalenta ”Transilvania” din Sibiu va beneficia de lucrari in valoare totala de peste 12,6 milioane euro pentru imbunatatirea eficientei energetice unei constructii a carei suprafata desfasurata depaseste un hectar.

Prin contractul semnat de catre doamna Daniela Cimpean, Presedintele CJ Sibiu si domnul Simion Cretu, director general al ADR Centru, se vor investi aproximativ 12,3 milioane euro din fonduri nerambursabile, diferenta fiind reprezentata de cheltuielile eligibile si neeligibile ale beneficiarului in bugetul consolidat al cererii de finantare.

Proiectul isi propune sa reduca de 33 de ori volumul de gaze poluante emis in atmosfera de aceasta cladire si sa scada de peste 5 ori consumul anual de energie primara al constructiei!

Impactul proiectului va fi masurat dupa derularea tuturor lucrarilor, care trebuie sa asigure: reducerea de peste 5 ori a consumului anual de energie primara, scaderea de aproximativ 33 de ori a volumului de emisii de gaze cu efect de sera si diminuarea de aproape 6 ori a consumului anual specific de energie finala pentru incalzire in cadrul constructiei, a carei suprafata totala desfasurata este de 10.660 mp.

”Cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, impreuna cu partenerii si beneficiarii nostri din administratia publica locala, sustinem indeplinirea obiectivelor europene privind reducerea gazelor cu efect de sera, reducerea emisiilor poluante si cresterea gradului de utilizare a resurselor de energie regenerabila in cladirile energofage din spatiul public. Astfel, speram sa se rezolve cat mai multe din problemele de eficienta energetica cu care se confrunta comunitatile noastre. Toate aceste proiecte sunt importante deoarece duc la realizarea de economii la facturile de energie, la un mediu mai curat si o securitate mai mare in domeniul energetic.

In municipiul Sibiu avem tot mai multe cladiri publice eficientizate energetic, iar rezultatul investitiilor consta in constructii adaptate la standarde europene si la schimbarile climatice. De fapt, este foarte interesant de mentionat faptul ca primele sapte proiecte contractate in regiunea noastra pe acest domeniu, in cadrul Programului ”Regiunea Centru”, sunt din judetul Sibiu: doua ale municipalitatii sibiene, pentru Gradinitele cu Program Prelungit nr. 29 si nr. 36; unul pentru Scoala gimnaziala din Biertan si, pe langa acest proiect al Salii Polivalente, alte trei derulate de CJ Sibiu pentru investitii in domeniul medical, la cladirile C8, C16 si C17 ale Spitalului ”Dr. Gheorghe Preda”.

Vom mai contracta in scurt timp cel putin 9 proiecte pentru reducerea consumului de energie in cladirile publice si vom continua cu proiectele etapizate pentru acest domeniu. In final, vom utiliza un volum de peste 67,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile destinate cresterii eficientei energetice a cladirilor publice din Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.