Protest spontan, din cauza salariilor, la Spitalul Judetean Sibiu

Protest spontan la Spitalul Judetean! Aproximativ 20 de angajati si-au intrerupt marti activitatea si au cerut sa vorbeasca cu cei din conducerea unitatii medicale in privinta salariilor scazute. Majoritatea protestatarilor sunt infirmieri, brancardieri sau personal pentru curatenie. Salariile acestora s-au diminuat dupa plafonarea sporurilor.

Participantii la protestul spontan au decis sa isi intrerupa activitatea dupa ce si-au incasat salariile. Oamenii spun ca de cand cu plafonarea sporurilor iau mai putini bani cu sume cuprinse intre 50 si 500 de lei. Protestatarii au cerut sa se intalneasca cu reprezentantii conducerii unitatii medicale. In actualele conditii ale legii peste 600 de angajati merg acasa cu bani mai putini.

Sunt si angajati ai spitalelor care beneficiaza de venituri dublate. Aici putem aminti medicii. Mai multi bani castiga si anestezistii sau asistentii.

Reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu spun ca pentru luna trecuta au platit sporurile angajatilor la nivelul minim in ideea ca este mai bine sa le dea mai multi bani oamenilor ulterior, la recalculare decat sa ii puna sa vina cu bani de acasa. Angajatii din mediul sanitar de la Urgente, Anatomie Patologica sau Medicina Legala au inregistrat cele mai mari cresteri salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *