Primăria Sibiu a semnat contractul de lucrări pentru eficientizarea energetică a 2 clădiri de blocuri

0
54

La finalul săptămânii trecute, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a 2 clădiri de blocuri din municipiul Sibiu: blocul V4 (str. Mihai Viteazu, nr. 2) și blocul de pe str. Uzinei, nr. 1.

“Acestea sunt primele 2 din totalul de 24 de clădiri de blocuri pentru care Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană prin PNRR, pentru a le crește eficiența energetică. Acest tip de lucrări nu presupun o simplă anvelopare, ci intervenții ample prin care va scădea consumul de utilități și va crește confortul termic în aceste clădiri construite acum 30-40 de ani.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul semnat cu asocierea SC Birendra SRL & SC Kes Business SRL din Târgu Mureș presupune realizarea proiectului tehnic și execuția următoarelor tipuri de lucrări:

  • Închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă
  • Înlocuirea ușilor de acces spre spații neîncălzite cu uși din tâmplărie termoizolantă
  • Reabilitarea instalației de iluminat pe casa scării
  • Instalarea de panouri fotovoltaice
  • Repararea acoperișului de tip șarpantă, inclusiv a sistemului de colectare și evacuare a apei de ploaie
  • Înlocuirea lifturilor
  • Izolarea termică a fațadei și a planșeelor care sunt în contact cu spații neîncălzite

În primele 90 de zile contractantul va realiza proiectul tehnic. După ce executantul obține avizele necesare, Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care constructorul va avea la dispoziție 300 de zile pentru a finaliza. Valoarea investiției este de 11,85 milioane de lei, finanțată integral din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Planului Național pentru Redresare și Reziliență.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.