duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăSOCIALPregatiri pentru inceperea noului an scolar

Pregatiri pentru inceperea noului an scolar

spot_img

Investitiile in unitatile de invatamant din oras continua! Sunt pregatite 4 mari proiecte pentru finantare pe fonduri structurale si se fac ultimele interventii la investitiile incepute anul trecut. Per ansamblu, in toate unitatile de invatamant din judet s-au facut mici lucrari in aceasta vara.

Cea mai mare investitie demarata anul trecut si incheiata in 2017 este constructia unei noi gradinite in cartierul Strand. Aceasta trebuia construita initial cu fonduri guvernamentale insa cum banii au intarziat cativa ani buni sa apara, municipalitatea a decis construirea ei cu fonduri proprii. Investitia a fost de 6,2 milioane de lei. De noua gradinita se vor folosi peste 150 de copii. Din aceasta toamna si elevii de la Gheorghe Lazar se bucura de o sala de sport moderna. Valoarea acestei investitii este de un milion de lei.

Alte lucrari incepute anul trecut si finalizate pana la momentul de fata sunt cele de la Scoala 8, cele de la Radu Selejan sau cele de la Gradinita numarul 15. In momentul de fata, in curs de finalizare sunt lucrarile de la Andrei Saguna, Liceul Coanda sau scolile 12 si 21. Interventiile vor fi insa finalizate pana la primul clopotel din noul an scolar. In acest an vor fi demarate 4 mari proiecte in ceea ce priveste unitatile de invatamant din oras. Cea mai mare investitie este cea destinata reabilitarii imobilului in care se va muta Liceul de Arta. Municipalitatea a prevazut pentru aceasta investitie aproximativ 30 de milioane de lei. Tot in aceasta perioada se afla in derulare licitatia pentru mansardarea scolii Regina Maria. Valoarea estimativa a investitiei este de 3,3 milioane de lei. Cu bani proveniti din fonduri structurale se doreste eficientizarea energetica a scolilor 1, 21, Radu Selejan si Constantin Noica. Insumate lucrarile ar urma sa coste peste 32 de milioane de lei.

Pentru a pregati inceperea noului an scolar inca de pe timpul verii s-au facut lucrari de igienizare in toate cele 53 de unitati de invatamant din oras.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa