luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALPrecizări cu privire la bugetul comunei Şelimbăr

Precizări cu privire la bugetul comunei Şelimbăr

În urma informațiilor apărute în mass-media, cu privire la legalitatea procedurii de adoptare a  bugetului local, al Primăriei Șelimbăr, facem următoarele precizări:

La sesizarea formulată în luna ianuarie 2020 de către Filiala Locală Șelimbăr a Uniunii Salvați România, cu privire la nerespectarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, Instituția Prefectului – Județul Sibiu, anterior exercitării controlului de legalitate, prin adresa nr.2838/25.02.2020 a solicitat Consiliului Local al Comunei Șelimbăr respectarea normelor care reglementează transparența decizională la adoptarea actelor normative.

Ulterior adoptării hotărârii Consiliului Local al comunei Șelimbăr prin care s-a aprobat bugetul comunei pe anul 2020, Filiala Locală Șelimbăr a Uniunii Salvați România a solicitat Instituției Prefectului – Județul Sibiu, să dispună efectuarea demersurilor necesare pentru anularea acesteia ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind transparența decizională.

În urma exercitării controlului de legalitate, analizând documentele prezentate de către Consiliul Local al comunei Șelimbăr, s-a constatat respectarea prevederilor legale cu privire la elaborarea și adoptarea bugetului local, prevăzute de art.39 alin. (3) și (4) din Legea nr.273/2003 privind finanțele publice locale, coroborate cu prevederile Legii nr,52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

În acest sens, pe site-ul Primăriei Șelimbăr la secțiunea „Proiecte de hotărâri supuse dezbaterii publice” a fost postat în data de 21.01.2020 proiectul de buget, iar la sediul Primăriei a fost afișat „Anunțul” referitor la publicarea pe site a proiectului de buget, precum și posibilitatea celor interesați să depună contestații, în termen de 15 zile de la data afișării.  

Organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public un proiect de act normativ, potrivit art.7 alin. 9 din Legea nr.52/2003, se face doar dacă acest lucru este solicitat în scris, în termenul prevăzut de art.7 alin.4 din Legea nr.52/2003, coroborat cu art.39 alin.3 din Lega nr.273/2006, respectiv 15 zile de la publicării sau afișării, iar conform celor comunicate de către Primăria Comunei Șelimbăr nu au fost înregistrate astfel de solicitări.  

Față de cele mai sus menționate, considerăm coerentă pozițiaInstituției Prefectului – Județul Sibiu, prin formularea acelor adrese, întrucât adresa cu nr.2838/25.02.2020 reprezintă o solicitare de respectare a prevederilor legale în domeniul transparenței decizionale anterior adoptării actului normativ, iar adresa nr.5253/03.04.2020 reprezintă punctul de vedere exprimat în urma exercitării controlului de legalitate.   

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa