Potential accident de munca soldat cu deces la Copsa Mica

0
661

Accident de munca soldat cu deces la Copsa Mica. Unui barbat in varsta de aproximativ 50 de ani i-a fost prins bratul de o masina de presat carton. Victima si-a pierdut viata in noaptea de duminica spre luni la spitalul din Targu Mures. ITM ancheteaza cazul.

Accidentul de munca s-a petrecut vineri la o firma care se ocupa de reciclare. Barbatul ranit muncea ca zilier la un utilaj care preseaza cartonul. Cei care au fost de fata in momentul in care s-a petrecut nenorocirea spun, sub protectia anonimatului, ca muncitorului i-a fost pur si simplu smulsa mana din umar.

La fata locului au ajuns de urgenta nu doar cei de la SMURD ci si un echipaj din partea Inspectoratului Teritorial de Munca. A fost demarata o ancheta. Cei de la ITM incearca sa afle acum daca barbatul trebuia sa se afle acolo in momentul producerii accidentului. Din informatiile de pana acum se pare ca angajatorii au competat corect registrul de evidenta a zilierilor iar barbatul semnase inclusiv in dimineata in care a avut loc nenorocirea. Din pacate barbatul in varsta de 50 de ani a decedat la Targu Mures in noaptea dinspre duminica spre luni.

Este primul eveniment de munca soldat cu deces din acest an. Pentru a preveni astfel de nenorociri inspectorii de munca le recomanda angajatorilor sa isi aleaga cu atentie angajatii, sa nu ii primeasca pe acestia beti la locul de munca, sa nu ii lase sa se apropie de utilaje pe care nu stiu sa le foloseasca si sa ii instruiasca temeninic de fiecare data in ceea ce priveste sanatatea si securitatea la locul de munca.

Angajatilor li se recomanda sa foloseasca echipamentele de protectie specifice fiecarei munci in parte si sa refuze sa presteze munca respectiva in situatia in care angajatorul nu le pune la dispozitie toate echipamentele de protectie necesare. Lipsa echipamentelor de protectie poate fi de asemenea sesizata la Inspectoratul Teritorial de Munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.