Ponta vrea sa schimbe prefectii!!!

0
318

Nici nu si-a primit votul de incredere dar are planuri mari. Actualaul sef al Guvernului vrea sa modifice multe legi adoptate de catre fostii guvernanti. Acesta doreste de asemenea sa trimita acasa actualii prefecti si secretari de stat.

Premierul desemnat Victor Ponta se declara pus pe fapte mari. De ziua muncii acesta si-a anuntat membrii cabinetului iar 20 de ore mai tarziu si primele actiuni. Pe lista urgentelor actualul premier are anularea Hotararii de Guvern privind Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, dar si schimbarea prefectilor si a sexretarilor de stat. si toate astea in conditiile in care inainte de a fi numit actualul premier in functie, reprezentanti ai opozitiei declarau ca nu vor fi facute schimbari majore in judete. Daca va fi destituit din functie prefectul Sibiului ar putea avea unul dintre cele mai scurte mandate din istoria judetului. Si asta pentru ca Rares Macrea a fost numit in functie acum mai putin de  doua saptamani. Mai exact in data de 21 aprilie.

Ceva mai linistiti pot sta sefii de deconcentrate. Si asta pentru ca actualul prim ministru a declarat ca nu se va intinde la schimbari si in conducerea acestor institutii cu conditia ca directorii de deconcentrate sa nu se implice in campanii electorale.

Pana la schimbari, cabinetul lui Ponta trebuie sa treaca de votul celorlalte partide politice. Guvernul propus este format din: Victor Ponta ca prim ministru urmat  la Finante de Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR la  Afaceri Externe  de Andrei Marga, vicepresedintele PNL,  Justitie  de Titus Corlatean, la Economie de Daniel Chitoiu la  Interne de Ioan Rus, la Aparare Nationala de  Corneliu Dobritoiu,la  Agricultura de Daniel Constantin, la Ministerul  Muncii de Mariana Campeanu, la  Educatie –de Corina Dumitrescu, la  Transporturi de Ovidiu Silaghi, la  Sanatate de Vasile Cepoi, la  Dezvoltare Regionala de Eduard Hellvig, secretar general PNLiar la  Mediu de catre Rovana Plumb, europarlamentar si la  Cultura  catre nimeni altul decat  Mircea Diaconu, vicepresedinte PNL. Sef la Comunicatii ar urma sa fie Dan Nica, vicepresedinte PSD la  Afaceri Europene Leonard Orbaniar la Administratie  Victor Paul Dobre. Pe langa cei amintiti ar urma sa fie si 4 ministri delegati. Acestia sunt: Liviu Marin Pop, Lucian Isar,  Mircea Dusa  si Victor Alistar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.