PLOIEŞTI – GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE, DESTRUCTURAT

La data de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județele Prahova și Brăila, la persoane implicate în traficul de substanțe psihoactive („etnobotanice”).

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna ianuarie 2019, 6 membri ai unei grupării infracționale ar fi  distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe. Până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe, pentru consum, de la membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală susceptibilă a reprezenta noi substanțe psihoactive, 2 grame de substanță solidă sub formă de cristal, 2 grindere, substanțe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantități de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri și diferite ustensile folosite pentru traficul și consumul de substanțe psihoactive și 6 telefoane mobile.

În cauză, vor fi audiate 60 de persoane, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila.

În activități au fost angrenați și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version