marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALPeste 2 mii de viroze la Sibiu

Peste 2 mii de viroze la Sibiu

spot_img

Mai bine de 2 mii de sibieni au cerut ajutorul medicilor dupa ce s-au ales cu viroze respiratorii. Si numarul afectiunilor pulmonare este in crestere. Pentru a evita aparitia complicatiilor se recomanda prezenta la medic inca din faza incipienta a bolii.

Au fost inregistrate 2191 de cazuri de viroze dintre care, 38% au fost la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Aceeasi categorie de varsta a fost cea mai afectata si in ceea ce priveste pneumoniile. In ceea ce priveste internarile, cele mai multe cazuri care au necesitat atentie speciala din partea medicilor au fost cele ale varstnicilor de 65 de ani si peste.

Medicii spera ca incepand cu aceasta perioada  numarul imbolnavirilor sa scada. Pentru a evita insa imbolnavirea, sibienii sunt sfatuiti sa isi adapteze in permanenta tinuta la vremea de afara. Tot la masuri preventive intra si cele legate de igiena personala cum ar fi spalatul mainilor cu apa si sapun, purtarea mastii de protectie in zonele aglomerate si spalarea fructelor si legumelor inainte de a fi consumate.

In cazul in care boala apare, pentru evitarea complicatiilor se recomanda consultarea medicului si urmarea cu rigurozitate a tratamentului prescris de acesta.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa