duminică, octombrie 24, 2021
AcasăSOCIALPensionarii isi primesc banii inapoi prin HG

Pensionarii isi primesc banii inapoi prin HG

Guvernul Romaniei a aprobat prin Ordonanta de Urgenta restituirea sumelor retinute pensionarilor. Este vorba despre banii cu titlu de asigurari sociale de sanatate, din perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012.

Masura retinerii contributilor de asigurari sociale de sanatate datorata de pensionari, a fost aplicata numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

Datorita modului de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate potrivit Legii nr. 95/2006, un numar mare de pensionari s-au adresat instantelor de judecata solicitand restituirea sumelor reprezentand contributiile de asigurari sociale de sanatate, retinute in perioada 1 ianuarie 2011- aprilie 2012, blocand activitatea acestora. Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a precizat ca pensionarii trebuie sa stie ca aceasta restituire se va face automat prin talonul de pensii. Pensionarii nu trebuie sa depuna nici o cerere, nu trebuie sa mearga la tribunal si nici la Casa de Pensii pentru a depune cereri de restituire.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa