OPC a închis mai multe cluburi şi baruri din Sibiu

0
375

Patru localuri din Sibiu, inclusiv din zona centrală a oraşului, au fost închise în ultimele zile de inspectorii OPC . Urmare a tragediei din  Colectiv,  OPC a verificat  respectarea prevederilor legale  a protectiei consumatorilor in 38 de cluburi, discoteci, baruri şi cafenele din Sibiu.

După cele 38 de controale, în cazul a patru localuri din Sibiu s-a dispus închiderea temporară iar în alte 25 s-u dat amenzi.
“S-au aplicat un numar de 25 amenzi contraventionale in valoare de 98.250 lei , 30 de avertismente si s-a dispus suspendare temporara a activitatii pentru un numar de 4 operatori economici (doua cluburi si doua baruri din municipiul Sibiu) pana la remedierea deficientelor constatate privind L 349/2002.       De asemenea s-a dispus oprirea defininitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare, care nu aveau elemente de identificare si caracterizare si  remedierea deficientelor constatate in termen de 30 zile de la constatarea acestora pentru celelalte abateri constatate”, informează OPC Sibiu.

Inspectorii OPC au  verificat legalitatea functionarii unitatilor, modul de respectare a prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor cu privire la serviciile prestate de operatorii economici consumatorilor .

Opreratorii au dreptul sa conteste dispoziţiile OPc în instanţă, în termen de 15 zile. Controalele OPC vor continua în următoarele zile în restul localităţilor din judeţ.

Inspectorii au dipus măsurile după ce au constatat nelegalitatea funcţuonarii.

Deficiente constatate:

•    Lipsa autorizatie de functionare emisa de Primarie, incalcandu-se prevederile art.26(2) din OG 21/92(r2)
•    Lipsa delimitare spatiu inchis pentru fumatori, ventilat si dotat corespunzator, care sa asigure izolarea completa de spatiul destinat nefumatori, incalcandu-se prevederile art.3(3) din L.349/2002
•    Lipsa sistem ventilare functional care sa asigure eliminarea fumului de tutun, incalcandu-se prevederile art.3(3) din L.349/2002
•    Lipsa marcare la loc vizibil a informatiei care interzice/permite fumatul in unitate, incalcandu-se prevederile L.349/2002
•    Lipsa afisarii tarifelor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit
( incalcandu-se prevederile  art. 25 din OG 21/1992 republicata (r2)
•    Lipsa vas volumetric verificat metrologic , incalcandu-se prevederile art.11(1)din OG 21/92(r2)
•    Nerespectarea orarului de functionare pentru care a fost autorizat , incalcandu-se prevederile art.26(2) din OG.21/92(r2)
•    Neincadrarea in data durabilitatii minimale/data limita de consum, declarate de producator incalcandu-se prevederile art.5(1) din OG.21/92(r2)
•    Lipsa elemente de identificare si caracterizare pentru unele produse, incalcandu-se prevederile art.7c lin.3 din OG.21/92(r2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.