OLT – Locuitorii din Sprâncenata scandalizați de montarea antenelor 5G

Mai mulți locuitori din comuna Srâncenata au semnalat faptul că autoritățile locale au ,,bătut palma” cu reprezentanții unei firme de telefonie mobilă pentru montarea unor antene 5G, la mai puțin de 100 de metri de casele lor. Aceștia sunt îngrijorați de faptul că aceste antene le vor provoca diferite probleme de sănătate, dar mai ales pentru faptul că primarul nu le-ar fi cerut consimțământul și că pământul pe care l-a concesionat firmei, ar fi fost luat cu forța.

Primarul Marian Mihăieșteanu, principalul vinovat. Radu Nicu, unul dintre cei care ne-au semnalat acest aspect, ne-a spus printre altele că ,,Primarul de la Sprâncenata, Marian Mihăieșteanu a dat autorizație de montare a unei antene 5G pe pământul unui vecin la mai puțin de 100 metri de case, antena aparținând celor de la Telekom și, din ce știu asemenea antene trebuiesc montate în afara localităților la distanta de minim 1 km. Acesta este pe pământul fratelui meu și al unui vecin care au acte pe el, iar cei de la firma Telekom spun ca și ei au acte pe același teren și care, la rândul lor l-ar fi de la o firmă care a cumpărat pământul de la proprietar adică de la cei 2 , cărora li sa stricat pământul”, ne-a precizat Radu Nicu de la Sprâncenata. De asemenea, un alt localnic a adăugat că ar fi întrebat muncitorii veniți să monteze antena dacă au autorizație de montare a antenei și dacă aceasta este periculoasă. ,,Am citit despre aceste antene că produc radiații grave, însă domni de la Telekom spun că nu e adevărat, că sunt minciuni. I-am întrebat de unde au autorizație și m-au luat la mișto, spunând că ei au ordin de la București și autorizație de la primărie și nu-i interesează. Adică noi putem muri liniștiți ca pe ei îi doare undeva”. Oamenii erau supărați pentru că ,,Primăria, e posibil să fi făcut acte false pe acel pământ al vecinului care l-a dat în arenda primarului să-l muncească, iar primarul să închirieze acel pământ firmei Telekom prin intermediul unei firme care nu-i aparține lui, dar care e administrată de cineva din anturajul lui”, a mai precizat un alt semnatar al petiției. Mihăieșteanu ar câștiga 10.000 de euro din această afacere!
Potrivit cetățenilor care ne-au semnalat acest caz, această problemă s-a discutat și în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, însă consilierii și viceprimarul Danciu Stan, nu au fost de acord cu amplasarea acelei antene . ,,Nu au semnat pentru așa ceva, plus că primarul Marian Mihaieșteanu a închiriat acel pământ Telekomului fără să-i aparțină și fără să ceara acordul adevăratului proprietar care i-a dat pământul decât în arendă la societatea agricolă pe care o deține, să-l muncească, nu i l-a vândut! Asta înseamnă că primarul a făcut fals în acte pentru a lua dumnealui acei 10.000 de euro cât s-a înțeles cu reprezentanții de la Telekom!” a revenit cu explicații, Dan Nicu.
Oamenii din Sprâncenata sunt disperați și nu mai știu cui să i se adreseze semnalând abuzurile care se fac în localitatea lor din parte primarului Marian Mihăieșteanu și spun că au mai trimis petiții către mai multe posturi de televiziune, la Prefectură, Consiliul Județean, ba chiar au dat acatiste la mai multe mânăstiri din Argeș și Vâlcea.
Vom reveni cu mai multe amănunte după ce vom avea și punctul de vedere al primarului Marian Mihăieșteanu.

sursa: https://semnalulora.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version