Olimpiada Nationala de Geografie se tine la Sibiu

0
535

Peste 200 de elevi vor participa incepand de duminica la Olimpiada Nationala de Geografie ce se va tine in acest an la Sibiu. La finalul competitiei vor fi alocate 15 premii si 22 de mentiuni. Sumele primite insa de elevi ca premiu sunt derizorii. De fpat, organizatorul, Inspectoratul Scolar Sibiu, a facut eforturi supraomenesti pentru a acoperi costurile acestui concurs scolar in conditiile in care Ministerul de resort si Consiliul Judetean au alocat sume foarte mici.

De duminica cei mai buni elevi la geografie din intreaga tara vor fi prezenti la Sibiu pentru a participa la olimpiada nationala dedicata acestei materii. Scolarii vor participa atat la probe practice cat si la probe scrise.

Reprezentantii Inspectoratului spun ca au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a organiza aceasta olimpiada la Sibiu. Si asta pentru ca sumele alocate de Ministerul Educatiei si Consiliul Judetean nu acopera decat jumatate din totalul cheltuielilor. Spre exemplu, pentru premierea elevilor, in conditiile in care vor fi 15 premii si 22 de mentiuni s-a alocat suma de 2600 de lei, suma care trebuie impartita in functie de locul obtinut fiecarui elev.

La Sibiu pentru Olimpiada nationala de Geografie care se va tine la Colegiul National Octavian Goga vor veni 220 de elevi din toata tara, 42 de profesori dar si cei 40 de membri ai Comisiei Nationale de Evaluare.

Vor fi 4 probe, una teoretica scrisa, una practica in teren, o alta proba scrisa dupa cercetarea de teren si una de baraj prin care vor fi desemnati participantii la Olimpiada Internationala de Geografie si Balcaniada de Geografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.