Cea mai frumoasa serbare campeneasca si workshopuri in aer liber. De asta au avut parte sibienii care s-au incumetat sa faca duminica o plimbare in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Arta gatitului in oale cu specific unguresc s-a impletit excelent cu muzica populara romaneasca.
Nedeia de Sfantul Ilie din Muzeul in Aer Liber, s-a transformat duminica intr-o veritabila serbare campeneasca. Nu a lipsit targul, mancarea pregatita la ceaun si muzica populara de calitate.
La intrarea in targ l-am intalnit pe Les Gavril din Baia Mare alaturi de un maestru culinar din Ungaria. Acestia au pus la punct un adevarat atelier de gatit romano-maghiar. Carnatul unguresc se gateste cel mai bine in oalele traditionale din Baia Mare.
Inainte de a degusta din carnatul cu specific unguresc, nea Grigore a baut un pahar de palinca. Licoarea de pruna produsa in ograda dumnealui a pregatit papilele gustative.
Toti cei care au luat parte la atelier au ramas placuti impresionati de utilitatea acestor vase din ceramica.
La cativa metrii distanta, pe un deal frumos, langa o Biserica veche de peste 400 de ani, il gasim pe badea Petru. A venit tocmai din judetul Hunedoara sa ii incate pe vizitatori cu talentul lui de fluierar.
Pentru cei care au vrut doar sa se bucure de o plimbare in aer liber,muzeografii le-au pregatit ghidaje cu tematica. Fie ca au strabatut aleile muzeului pe jos, fie cu trasura, toti au plecat acasa bucurosi.