nedeia de sfantul ilie sarbatorita in muzeul astra

0
581

Cea mai frumoasa serbare campeneasca si workshopuri in aer liber. De asta au avut parte sibienii care s-au incumetat sa faca duminica o plimbare in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Arta gatitului in oale cu specific unguresc s-a impletit excelent cu muzica populara romaneasca.

Nedeia de Sfantul Ilie din Muzeul in Aer Liber, s-a transformat duminica intr-o veritabila  serbare campeneasca. Nu a lipsit targul, mancarea pregatita la ceaun si muzica populara de calitate.
La intrarea in targ l-am intalnit pe Les Gavril din Baia Mare alaturi de un maestru culinar din Ungaria. Acestia au pus la punct un adevarat atelier de gatit romano-maghiar. Carnatul unguresc se gateste cel mai bine in oalele traditionale din Baia Mare.
Inainte de a degusta din carnatul cu specific unguresc, nea Grigore a baut un pahar de palinca. Licoarea de pruna produsa in ograda dumnealui a pregatit papilele gustative.
Toti cei care au luat parte la atelier au ramas placuti impresionati de utilitatea acestor vase din ceramica.
La cativa metrii distanta, pe un deal frumos, langa o Biserica veche de peste 400 de ani, il gasim pe badea Petru. A venit tocmai din judetul Hunedoara sa ii incate pe vizitatori cu talentul lui de fluierar.
Pentru cei care au vrut doar sa se bucure de o plimbare in aer liber,muzeografii le-au pregatit ghidaje cu tematica. Fie ca au strabatut aleile muzeului pe jos, fie cu trasura, toti au plecat acasa bucurosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.