Ne pregătim de 1 Decembrie

0
47

Au inceput pregatirile pentru Ziua Nationala! In oras firma angajata de municipalitate impodobeste deja stalpii cu drapele tricolore. Peste 5 mii de steaguri vor flutura si in acest an pe cele mai importante artere ale orasului. O mie dintre aceste sunt noi.

Tot in acest an, pentru prima oara dupa pandemie ar putea fi organizata si parada militara. Paradele se organizau odinioara pe Bulevardul Coposu si reuseau sa stranga mii de oameni care veneau special sa se bucure de sarbatoarea de 1 Decembrie. Anul trecut de exemplu parade s-au tinut doar in Bucuresti si Alba Iulia. Cu parada sau fara, in oras vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane, expozitii si concerte dedicate zilei Romaniei.

Ziua Nationala a tarii se sarbatoreste la 1 decembrie din anul 1990 si aminteste de unul dintre cele mai importante momente istorice ale tarii noastre. La 1 Decembrie 1918, in Adunartea Nationala de la Alba Iulia se adopta rezolutia prin care Transilvania, Banatul, Crisana si Maramuresul se uneau cu cu restul tarii si formau un singur stat.

In vremea comunista Romania a sarbatorit Ziua Nationala in data de 23 august. S-a intamplat asta din 1944 si pana in 1989. Ziua amintea de momentul in care Romania intorcea armele in cel de-alDoliea Razboi Mondial si se alia cu rusii, francezii, britanicii si americanii declarand razboi Germaniei naziste.

In vremea monarhiei Ziua Nationala s-a sarbatorit la 9 iar mai apoi la 10 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.