NATO anunţă că trimite avioane şi nave în Europa de Est pentru a consolida apărarea flancului de Est

0
695

”NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii, inclusiv prin consolidarea părţii de est a Alianţei. Vom răspunde mereu oricărei deteriorări a mediului nostru de securitate, şi anume printr-o consolidare a apărării noastre colective”, subliniază secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

”Danemarca trimite o fregată la Marea Baltică şi se pregăteşte să desfăşoare patru avioane de vânătoare de tp F-16 în Lituania, pentru a susţine vechea misiune de poliţie aeriană a NATO în regiune”, anunţă în comunicat NATO.

”Franţa s-a declarat pregătită să trimită trupe în România, sub comandamentul NATO. Olanda trimite două avioane de vânătoare de tip F-35 în Bulgaria începând din aprilie, pentru a susţine activităţile de poliţie aeriană ale NATO în regiune şi pune o navă şi unităţi terestre în aşteptare pentru Forţa de Reacţie a NATO”, precizează NATO în acest comunicat.

”Statele Unite au anunţat de asemenea în mod clar că iau în calcul să-şi crească prezenţa militară în partea de est a Alianţei”, mai precizează NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.