duminică, octombrie 24, 2021
AcasăLOCALMuzeul in Aer Liber, asaltat de turisti.

Muzeul in Aer Liber, asaltat de turisti.

Programul “Anima Astra” demarat de Complexul National Muzeal Astra in muzeul in aer liber din Padurea Dumbrava s-a bucurat de un adevarat succes. Sute de turisti au mers in muzeu pentru a participa la atelierele de olarit, prelucrarea lemnului sau pictura pe lemn si sticla, dar si pentru programele folclorice derulate de organizatori.

La sfarsitul acestei saptamani, Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului a fost animat de mestesugari, dar si de sute de turisti care au vrut sa intre in contact cu traditiile si mestesugurile populare romanesti. Acest lucru a fost posibil datorita programului “Anima Astra”, derulat de Complexul National Muzeal Astra.
Printre mestesugarii care au vrut sa impartaseasca din secretele meseriei lor si cu publicul larg, s-a aflat si nenea Petru. Originar din Hunedoara, a invatat olaritul de la parinti si bunici, si practica acest mestesug de peste 60 de ani.
Alti mestesugari au venit pregatiti sa ii invete pe vizitatori arta picturii pe lemn si sticla.
De prin partile Sibiului, o doamna care a invatat saimpleteasca si sa tese de la profesoara sa, a vrut sa le destainuie turistilor frumusetea si simplitatea acestui mestesug.
Multi dintre vizitatorii muzeului au vazut pentru prima data aceste mesteguguri vechi, practicate pe viu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa