Miting vs Proteste

0
304

Protestatarii #Rezist au obtinut dreptul de a marsalui sambata pe strazile orasului. Protestul de la Sibiu are loc fix in aceeasi perioada in care are loc mitingul PSD de la Bucurest. Simpatizantii opozitiei spun ca puterea obliga oamenii sa mearga la Bucuresti sub amenintare pierderii locului de munca in cazul neparticiparii. Mai mult, a fost lansata si o platforma pe internet unde cateva sute de oameni au scris, sub protectia anonimatului ca sunt obligati sa mearga la protestele pro PSD.

Sunt asteptate sa participe la protestul de la Sibiu cateva sute de persoane. Organizatorii miscarii #Rezist ii invita pe sibieni sa participe la un protest cu “miros de mici”facand aluzie la faptul ca in campaniile electorale unii politicieni organizeaza petreceri campenesti pentru a-si atrage voturi. Organizatorii mai spun si ca “Dragnea, Dancila si PSD nu sunt Romania.

Ba mai mult, in spatiul public se vorbeste foarte intens despre faptul ca s-ar face presiuni uriase asupra angajatilor de la stat si chiar din mediul privat pentru a participa la mitingul de sambata.

In mediul on-line a fost lansata o platfomra pe care, sub protectia anonimatului peste 400 de oameni pana la aceasta ora au povestit cum au fost amenintati in situatia in care au incercat sa comenteze obligativitatea participarii la mitingul PSD.

Din Sibiu cineva scrie:”Ne-au zis in sedinta ieri ca trebuie 5 oameni sa mergem la miting la Bucuresti cu masina companiei, pe benzina comoaniei dar noi ne vom acoperi costurile cu mancarea, bauturile si cazarea. Nu consider ca asta face parte din fisa postului pe care am semnat-o la angajare.”

Comentariul a fost pus de catre un sibian care spune despre cel care le-a oferit informatiile cu privire la intalnirea de la Bucuresti ca este, citam: “sef direct companie de stat de pe langa Primaria Sibiu.

Un alt caz de comportament abuziv raportat pe platfoma vine de la Sura Mare . O femeie scrie ca i s-a propus sotului ei sa mearga si, cum acesta a refuzat, i s-a cerut fratelui acestuia sa participe.

“Sotul meu a refuzat si atunci i s-a spus sa mearga fratele lui daca el nu poate. i s-a spus k transportul si mancarea sunt gratuite numai sa mearga. aici nu este vorba de a fi luat cu japca pentru k sotul meu nu este angajat al lor dar cunosc alte persoane care merg probabil pentru a nu-si pierde locul de munca.”, a postat utilzatoarea in data de 8 iunie la ora 08.45

Reprezentantii Partidului Social Democrat au declarat inca de acum cateva zile ca acuzele care li se aduc sunt niste inventii si ca nimeni nu este obligat sa participe la mitingul de sambata de la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.