Ministrul Educatiei vrea dascali mai bine platiti, burse mai mari pentru elevi si toalete in incinta scolilor chiar si la tara

0
410

Reprezentantii Ministerului Educatiei vor scoli moderne si in mediul rural. Acestia cer ca toaletele din curtea unitatilor de invatamant sa dispara pana in 2020. Primarilor din localitati li se sugereaza sa acceseze fonduri europene pe cat posibil pentru a-si rezolva problemele legate de unitatile de invatamant.

Valentin Popa, seful de la Educatie spune ca isi doreste ca pana in 2020 sa fie eliminata problema toaletelor in curte la unitatile de invatamant din mediul rural. Acesta le sugereaza primarilor de localitati sa acceseze diverse linii de finantare pentru lucrarile necesare. Acesta a solicitat si rezolvarea problemelor legate de autorizatiile de securitate la incendiu pe care scolile trebuie sa le obtina de la ISU. Sunt insa si vesti bune. Ministrul Educatiei spune ca lucreaza la un amplu proiect in urma caruia sa fie mai bine platiti dascalii care acopera normele vacante din mediul rural prin plata cu ora. Bani mai multi ar urma sa primeasca si elevii care se incadreaza la diferite tipuri de burse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.