Migratia si radicalismul islamic, pe ordinea de zi a AFF

0
272

Au mai ramas doar 10 zile pana cand va incepe Astra Film Festival cel mai mare festival de film documentar din intreaga Europa. Printre subiectele abordate in peliculele selectionate pentru acest an se numara si filme care dezbat subiecte extrem de sensibile ca migratia si islamul radical. Aspecte din viata de zi cu zi dar si evenimente care fac istorie, toate sunt prezentate in documentarele selectate pentru cea mai noua editie a Astra Film Festival. Migratia si islamul radical sunt doua dintre temele sensibile prezentate insa cu maiestrie de geniu. Unul dintre cele mai reusite documentare din acest an este Fuocoammare(citit fuocoamare) in regia lui Gianfranco Rossi. Pelicula spune povestea a mii de refugiati africani refugiati pe o insula italiana in incercarea de a fugi de razboi. alte 4 documentare vor face publicul sa stea cu sufletul la gura.

Este vorba de „apped by Low”care vorbeste despre expulzarea rromilor din statele vest europene, „Those”, pelicula ce prezinta povestea unor refugiati care si-au facut tabara langa un oras maghiar, „Abdul & Hamza” dar si „In Between” un film care prezinta viata unei tinere musulmane care pleaca voluntar intr-o tabara de refugiati din Iordania.

Un film care le va da multora fiori reci este Among The Believers, un film care arata cum mii de copii inocenti din Pakistan sunt transformati in viitori jihadisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.