Merită să închizi pariurile înainte de termen? Totul despre funcția „Cash Out”

0
266

Închiderea pariurilor înainte de termen, prin „Cash Out”, este un subiect controversat. Funcția este oferită de majoritatea agențiilor online licențiate. NetBet agenția, de exemplu, îți oferă posibilitatea unui Cash Out pentru întreaga sumă sau parțial.

Dacă nu ești familiarizat cu această funcție, citește în continuare pentru a afla totul despre ea. Vom da și niște exemple, pentru ca apoi să discutăm dacă merită și, mai ales, când merită să o folosești.

Nu toate biletele beneficiază de Cash Out. Pentru a afla dacă poți închide un pariu aflat în desfășurare, mergi la „pariurile mele” și îl alegi din listă pe acela pe care vrei să îl lichidezi. Dacă este disponibilă, opțiunea apare în dreptul câștigului potențial (de obicei este scrisă cu verde).

În cazul în care biletul este câștigător în acel moment, vei avea un profit. Suma câștigată va fi mai mică decât cea potențială, scrisă pe tichet în momentul plasării lui. Cu cât cota selecției este mai mică, cu atât profitul parțial este mai mare. De ce să închizi pariul? Sunt mai multe situații în care te poți gândi la o asemenea decizie. Iată câteva exemple:

  • ai pariat pe victoria unei echipe, aceasta conduce, dar este dominată cu autoritate și simți că golul egalizator plutește în aer. Mai este și scenariul „clasic” în care echipa pe care ai mizat rămâne în inferioritate numerică. Pe de altă parte, este posibil ca acea echipă să primească gol, caz în care închiderea biletului limitează pierderile, în situația în care nu se schimbă nimic în bine pe tabela de scor;
  • ai pariat că se înscriu multe goluri într-un meci, iar antrenorul echipei care trece în avantaj pe tabela de marcaj scoate un atacant și întărește apărarea;
  • ai pariat pe cornere și mai este o singură lovitură de colț până când pariul este câștigător, dar câștigul este mulțumitor dacă închizi biletul.

Pariorii care sunt ok cu câștiguri mai mici apelează destul de des la Cash Out. Ei închid pariul și scapă de emoții. Această practică se dovedește pierzătoare pe termen lung, întrucât câștigurile totale pot fi mai mari dacă biletele ar fi lăsate în joc până la final. Cu alte cuvinte, se întâmplă des ca o echipă să își păstreze avantajul pe tabelă chiar dacă are un jucător eliminat, sau ca în meci să se mai dea goluri, chiar dacă un antrenor trece la un modul mai defensiv.

Judecarea greșită a folosirii funcției Cash Out nu este atât de păguboasă dacă se apelează la varianta parțială. Această variantă permite închiderea pariului doar pe o parte din miză. De exemplu, pentru un bilet cu miza totală de 100 de lei se poate da Cash Out numai pentru 60 de lei, restul de 40 de lei rămânând în joc până la final și putând aduce profit conform cotei inițiale. Cash Out-ul parțial merită folosit mai mult decât cel total, care e bine să fie utilizat cu precauție.

Bineînțeles, nu știi dacă este cazul să folosești sau nu Cash Out dacă nu urmărești meciul respectiv. În cazul în care joci bilete cu mai multe meciuri, recomandarea pariorilor cu experiență este ca primele selecții să aibă cote mai mari, astfel încât să fie avantajos să închizi pariul înainte de ultima partidă. Este doar o idee. Poate ar fi bine să lași biletele să își consume cursul firesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.