MEET AND CODE LA AGNITA

0
390

Meet and Code este o poartă spre dezvoltare digitală și spre comunitatea europeană. Scopul evenimentului pe care am ales să-l inițiez este de a oferi fiecărui elev șansa de a-și dezvolta abilitățile digitale și nu în ultimul rând, de a veni în întâmpinarea celor care își doresc să dezvolte interesul pentru programare și tehnologie. Implicarea mea în astfel de evenimente se datorează faptului că, la nivel european, chiar și atunci când se practică o meserie, este nevoie de cunoștințe avansate despre noile tehnologii, cum ar fi imprimarea 3D.” – Daniela Elena Ionele, profesor coordonator al activității

           Evenimentul de marti, ,,Să practicăm imprimarea 3D” a fost organizat de Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” prin doamna profesor Ionele Daniela Elena si sustinut de către Asociația Părinților din Colegiul Tehnic A. T. Laurian, eveniment ce face parte din inițiativa Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană.

Impactul asupra elevilor clasei a IX-a C din învățământul profesional cu specializarea ,,Confecționer produse textile”, a fost unul pozitiv, ei primind informații despre programare și tehnologie în imprimarea 3D, dar și realizând diverse  obiecte decorative ce pot fi utilizate pentru decorarea unui produs de îmbrăcăminte.

            Evenimentul a fost finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/  și susținut  la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

            În plus față de finanțarea primită, evenimentul din Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita participă și la Competiția Meet and Code pentru a câștiga un premiu suplimentar de 2.000 de euro. Oricine dorește să sprijine evenimentul printr-un vot, o poate face introducând o adresă de e-mail validă, aici: https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/2732?fbclid=IwAR2nlms2lelh0hdJy-SX2oMkmcbFBDf-6cKX428ojgMKc9c8-MBu-XHfxQs (în colț dreapta sus, apăsând pe butonul „Votează”). După introducerea adresei de mail, persoana care votează va primi un mail pentru a confirma votul.

            În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

            ,,Mă bucur că am putut desfășura un astfel de eveniment, mă bucur că evenimentul a fost sprijinit atât de către asociația de părinți din colegiul nostru cât și de Asociația Techsoup, deoarece elevii au fost impresionați de tehnologiile avansate de imprimare 3D și nerăbdători să-și insușească noi cunoștințe despre programare și tehnologie.”- Daniela Elena Ionele, profesor coordonator al activității

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.