Mediaş – Expoziția ”Vis de primăvară”

0
249

Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Sf.Nectarie”Mediaș  în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Blănoși,  invită publicul în data de 11 aprilie  2023, orele 11.00,  la   Casa Schuller din Mediaș,la vernisajul expoziției ”Vis de primăvară”.

Expoziția este o campanie de conștientizare și sensibilizare a comunității asupra importanței integrării sociale – prin artă- a persoanelor cu dizabilități, cât și o promovare a artiștilor amatori cu dizabilități.

”Vis de primăvară” este prima expoziție organizată pe patru secțiuni – produse hand made cu specific Pascal, expoziție de pictură pe pânză, pictură pe sticlă și expoziție fotografică, toate realizate de rezidenții noștri.

            De-a lungul timpului, Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Sf.Nectarie”Mediaș a organizat expoziții  de Crăciun și de Paște cu obiecte hand made, realizate de rezidenți în cadrul „Atelierului lui Moș Crăciun” sau la „Atelierul Iepurașului”. Multă creativitate, răbdare, pasiune, armonie, autodezvoltare, abilități …. în umbra dizabilității pentru cei 17 rezidenți care lucrează sub îndrumarea d-nei Viorica, instructor de educație în cadrul centrului.

Expoziția de pictură a Alexandrei Ursu – ” Terapie pentru un nou început ”,  a fost prezentată pentru prima dată  la Muzeul Brukenthal din Sibiu  iar apoi a urmat o altă expoziție în cadrul Galei ” Invingătorii” secțiunea Artă și Cultură, organizată de Lions Club Sibiu.        Alexandra pictează dintotdeauna. Ea se exprimă greu în cuvinte, dar poate fi descoperită prin picturile sale, prin care se exprimă cel mai bine.Picturile ei vor fi expuse acum pentru prima dată la Mediaș.

Roxana Drumaș și-a dorit să picteze pe sticlă  și nu orice, ci icoane. Tehnica icoanelor pe sticlă este una foarte dificilă. Nu-ți dă voie să greșești, trebuie să ai stabilite foarte bine etapele. Pe spatele sticlei se începe de la contur, faci desenul cu tempera neagră, iar apoi  continui cu culorile deschise. Albul este primul, după aceea se umple până la final.

Fotografiile realizate de Maria Bîrcea vor fi expuse pentru prima datăpublicului . Pasiunea  pentru poze o are din totdeauna. Maria și sora ei, Stela sunt voluntare  în cadrul  Asociației  ”Împreună pentru Blănoși”, o asociație care oferă adăpost, îngrijire medicală și hrană câinilor abandonați. Combinarea pasiunii ei fotografice cu dragostea pentru câini se poate vedea în cele 10 fotografii pe pânză de canvas și 30 de fotografii realizate pe hârtie fotografică.

Expoziția este cu vânzare iar banii strânși vor fi folosiți pentru cumpărea de materiale pentru atelierul de ergoterapie, pânze/sticlă/acuarele/pensule pentru pictură.

De asemenea, se pot face donații către Asociația ”Impreună pentru Blănoși” pentru îngrijirea câinilor abandonați.Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 – 12 aprilie 2023, între orele 11-17, laCasa Schuller din Mediaș . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.