Manifestări publice 30.03.2021

0
121

Peste 50 de polițiști cu 39 de autospeciale au acționat în data de 30 martie a.c., alături de jandarmii argeșeni, pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice, prevenirii producerii de pagube materiale și protejării participanților, la manifestațiile publice desfășurate pe raza municipiului Pitești și a municipiului Curtea de Argeș.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judțean Argeș, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au acţionat pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice, prevenirii producerii de pagube materiale și protejării participanților, la manifestațiile publice desfășurate în seara zilei de 30 martie a.c.

Cu ocazia manifestațiilor, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, rănirea participanților sau distrugerea de proprietăți.

Însă, în urma verificărilor efectuate de polițiști, 94 de persoane au fost identificate că, în timpul protestului, nu au respectat normele de protecție individuală sau pe cele stabilite de anexa 3 la HG 293/2021.

Persoanele identificate au fost sancționate contravențional, conform Legii 55/2020 cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au identificat un tânăr de 28 de ani, din Țițești și unul de 20 de ani din Moșoaia, care, în timpul manifestațiilor de protest, au oprit nejustificat autoturismele, blocând astfel circulația pe str. Armand Călinescu din municipiul Pitești. În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Recomandăm în continuare adoptarea unui comportament responsabil și precaut, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii şi limitarea expunerii în spaţii aglomerate, respectarea limitării deplasărilor în intervalul 22:00-05:00 şi informarea din surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.